Krant lezen

De krant lezen is vaak een grotere uitdaging. De krant heeft een slecht contrast zodat een vergrootglas of loeplamp vaak niet volstaat. Daarnaast is het formaat van de krant zo dat deze bij sommige hulpmiddelen moet worden gevouwen om 'm goed onder de camera te krijgen.

De Traveller is ideaal voor de krant (en andere platte teksten) omdat die een groot scherm heeft en een roller en glijmechanisme zodat het weinig kracht kost om 'm te verschuiven. Daarnaast is de kijkhoek erg prettig en kan er op een natuurlijke manier worden gelezen. De vergroting is traploos in te stellen en er is een kleurenstand en diverse contraststanden.

Met de Ruby 7HD en Compact 10 HD kan ook prima gelezen worden. De ClearView C heeft het grootste scherm (24") en bij dit model is er geen steun aan de achterkant zodat de krant ook voldoende ruimte. Wel is het bij de ClearView C meestal praktisch om de krant op te vouwen om minder te hoeven schuiven naar het gewenste artikel. Als het lezen vermoeiend is kan er ook worden gekozen voor de ClearView C Speech met voorleesfunctie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier, info@optelec.nl of bel 0886783513