Computergebruik

Digitale toegang voor blinden en slechtzienden is soms lastig. Denk bijvoorbeeld aan het opzoeken van informatie op internet en internetbankieren. Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om bij blindheid en slechtziendheid toch met de computer te kunnen werken.

Als de letters op het scherm erg klein zijn kost het veel inspanning om de computer te kunnen bedienen. Je kunt dan een groter scherm gebruiken of de tekst groter maken in Windows. Dit laatste geeft echter niet altijd voldoende resultaat.

Met ZoomText kun je de tekst groter weergeven, de muisaanwijzer aanpassen en met markeringen werken om te zien waar je bent op het scherm. ZoomText heeft ook spraakondersteuning om de ogen minder te vermoeien. Tijdens het typen kunnen losse tekens of woorden uitgesproken worden. Laat lange teksten compleet voorlezen, of lees zelf mee in een van de contraststanden. Guide is een programma dat computergebruik eenvoudig maakt doordat het een eigen menustructuur heeft.

Bij levering van deze software wordt ook een dagdeel training gegeven om het programma op de wensen van de gebruiker in te stellen en te leren gebruiken.

Maak computeren extra prettig met een grootletter toetsenbord. Er is een demoversie beschikbaar van de software.

Bekijk de mogelijkheden in het filmpje.